Herb PolskiLogo szkoły

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wyszynie
Sala gimnastyczna
Nowoczesne sale lekcyjne
Nowa część naszej szkoły
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Stypendia Wójta za I półrocze w roku szkolnym 2023/2024
Program Laboratoria Przyszłości
Zakodowane przedszkole
Previous Next Play Pause
Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wyszynie Zespół Szkolno-Przedszkolny w Wyszynie
Sala gimnastyczna Sala gimnastyczna
Nowoczesne sale lekcyjne Nowoczesne sale lekcyjne
Nowa część naszej szkoły Nowa część naszej szkoły
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku Uroczystość otwarcia nowo wybudowanego budynku
Stypendia Wójta za I półrocze w roku szkolnym 2023/2024 Stypendia Wójta za I półrocze w roku szkolnym 2023/2024
Program Laboratoria Przyszłości Program Laboratoria Przyszłości
Zakodowane przedszkole Zakodowane przedszkole

Każdego dnia w przedszkolu coś ciekawego się dzieje, dzieci zdobywają nowe wiadomości i umiejętności.

W dniu 4 października dzieci przyszły do przedszkola wyposażone w nietypowe przyrządy: deseczkę do krojenia, fartuszek no i oczywiście kolorowe, pachnące rodzime i egzotyczne owoce. Na zajęciach dzieci najpierw dużo opowiadały o zdrowej żywności i odpowiednim odżywianiu, które jest tak ważne dla rozwoju ich ciała i umysłu. Po krótkim wstępie nadszedł czas na najciekawszą część zajęć, którym było krojenie sałatki. Maluszki przystąpiły do pracy, oczywiście nie zapominając o wcześniejszym umyciu rąk. Po niezwykle interesującej pracy, nastąpiła degustacja. Przedszkolaki z apetytem zjadały kolejne porcje pysznego deseru. Sałatka nie tylko była smaczna, ale i bardzo zdrowa. Pamiętać należy, że najlepiej smakują potrawy wykonane własnoręcznie. I ta maksyma sprawdziła się tu doskonale, gdyż największe niejadki zjadały swoją porcję z apetytem. Można śmiało powiedzieć, że zadanie zostało wykonane doskonale, a umiejętność robienia sałatek przyda się zwłaszcza w okresie zimowym. Przez naturalne, zdrowe i smaczne żywienie dzieci, budujemy świadomość zdrowego stylu życia.

Opracowała - p. Marzena Rychlińska

  • PILOTAŻOWE WDROŻENIE PROGRAMOWANIA
  • Lepsza Szkoła
  • Program Rządowy Aktywna Tablica
  • Myślę – Rozumiem – Wiem
  • Certyfikat Społecznie Zaangażowanej Placówki
  • Rok Szkoły w Ruchu
  • Owoce w szkole
  • Mleko z klasą
  • BezpieczneWakacje.pl
  • Ratujemy i Uczymy Ratować
  • Klub Bezpiecznego Puchatka
  • Dzień Bezpiecznego Internetu
  • Mazowiecki Kurator Oświaty
  • Lepszy start w edukacyjną przyszłość
  • Mamo! Tato! Wolę Wodę!
  • Akademia Aquafresh
  • Kubusiowi Przyjaciele Natury
  • Projekt Centres PSK
  • Trzymaj formę
  • Zachowaj trzeźwy umysł
  • Odpowiedzialny Kierowca
  • Akademia Profesjonalnego Nauczyciela
  • OPOWIEŚĆ O ŻYDACH POLSKICH
  • AKTYWNA EDUKACJA
  • CERTYFIKAT Instytucji Otwartej na Innowacje
  • CERTYFIKAT BEZPIECZNE PRZEDSZKOLE 2015
  • Program eTwinning
  • Program Wiarygodna Szkoła Podstawowa
  • Mały Miś w Świecie Wielkiej Literatury
  • Podziękowanie dla Szkoły od Pani Minister Edukacji Narodowej
  • Ogólnopolski program
  • Projekt edokluturalne przedszkole