Akcja miała na celu zwiększenie świadomości dbania o zdrowie poprzez prawidłowe odżywianie się.
Naszą akcję rozpoczęliśmy w poniedziałek 18 marca od zrobienia pysznych, zdrowych i kolorowych kanapek. Uczniowie młodszych klas każdego dnia spotykali się wspólnie na korytarzu szkolnym i razem robili pyszne śniadanie.
We wtorek wszyscy uczniowie przygotowywali OWOCOWE SAŁATKI
Środa była dniem SAŁATKI JARZYNOWEJ. Uczniowie pod czujnym okiem wychowawców wspólnie przygotowywali tak ważne drugie śniadanie.
W czwartek 21 marca wszyscy uczniowie mogli zrobić PYSZNY DESER JOGURTOWY Z OWOCAMI, ZIARNAMI,
Natomiast piątek 22 marca w całej szkole już od rana pachniało CYTRUSAMI. Stoisko „Witaminka” Z SOKOWIRÓWKĄ cieszyło się ogromnym powodzeniem.
Nasza tygodniowa akcja cieszyła się dużym powodzeniem i mamy nadzieję, że udało się nam zwrócić uwagę na to, jak ważne dla naszego zdrowia jest spożywanie produktów bogatych w witaminy oraz jakie konsekwencje niesie ze sobą nieprawidłowa dieta. Mamy też nadzieję, że przyczyniliśmy się do zmiany nawyków żywieniowych wszystkich uczniów. Na pewno w przyszłym roku będziemy kontynuować Tydzień Zdrowego Odżywiania.
Za udział, przygotowanie, pomoc dziękujemy RODZICOM, UCZNIOM I NAUCZYCIELOM.
Koordynator Kamila Górzyńska